Aanbod & diensten

Wij bieden u een zeer uitgebreid assortiment van producten aan. Naast de klassieke geneesmiddelen zijn er ook talrijke niet-voorschriftplichtige producten en cosmetica verkrijgbaar. Allen met persoonlijk advies en begeleiding in uw keuze. Farmaceutische zorgverstrekking en productkeuze op basis van evidence based medicine zijn voor ons primordiaal!

Bij een zelfzorggesprek (een vraag in de apotheek zonder voorschrift) zullen we u advies verlenen volgens het WHAM principe; er wordt nagegaan voor Wie het geneesmiddel moet dienen, Hoelang en Hoe de klachten kunnen omschreven worden, welke Acties de patiënt reeds ondernomen heeft en of er chronische Medicatie wordt ingenomen. Op basis van de bekomen informatie wordt een product geadviseerd of raden wij u aan een arts te consulteren (doorverwijzing).

Bij een zorggesprek (medicatie op voorschrift) wordt bij een 1ste aflevering uitvoerig uitgelegd hoe, hoelang en waarom u een geneesmiddel moet nemen; er wordt tevens extra gecontroleerd op eventuele interacties met uw bestaande medicatie.

We zijn er van overtuigd als we voldoende tijd besteden aan u en het geneesmiddel dat dit alleen uw gezondheid ten goede komt.

Gelieve om deze redenen ook steeds uw Identiteitskaart mee te brengen naar de apotheek; zo kunnen we alle nodige gegevens opslaan in uw farmaceutisch dossier.

WIJ MAKEN WERK VAN UW GEZONDHEID!

Ons gamma

 • allopathie of klassieke geneeskunde
 • homeopathie: een groot assortiment van homeopathische verdunningen is voorradig
 • fytotherapie of plantengeneeskunde (VSM, Tilman, Vitafytea, Vogel, Soria...)
 • voedingssupplementen: vitamines, tonica, anti oxidantia, omega 3 vetzuren, glucosamine en niet-gedenatureerd collageen type II voor artrose ...

Bij voorkeur werken wij met voedingssupplementen met een APB label; deze producten worden extra gecontroleerd door een laboratorium enkel op die manier bent u zeker van de kwaliteit van uw voedingssupplement.

 • veterinaire producten (op voorschrift of ontworming/ antiparasitaire producten zonder voorschrift)
 • verzorging voor gezicht en lichaam : bij ons vindt u volgende cosmetica: Roche Posay, Louis Widmer, Vichy, Roc, Avene, Bodysol, Eucerin, Mustela, Lierac, Galenic, Aderma
 • nutricosmetica zoals Oenobiol, Ymea, XLS, Innéov
 • allerhande verbandmateriaal en medische hulpmaterialen
  • Futuro, Compeed, epitact,  ...
  • Bota therapeutische kousen en steunkousen; vraag ons advies om uw maat en type te bepalen
  • halskragen
  • bloeddrukmeters
  • bloedglucosemeters
 • babyvoeding (1ste, 2e en 3e leeftijdsvoedingen) en babyproducten (cosmetica, spenen, zuigflessen, drinkbekers...)
 • huisgemaakte bereidingen; vaak kunnen wij door vermenging van actieve ingrediënten unieke formules aanmaken.

Wij proberen onze stock zoveel mogelijk aan te passen naar uw wensen en noden. Mocht er toch een product niet voorradig zijn, weet dan dat wij 5x per dag bevoorraad worden ; wat mogelijk maakt om de meeste producten binnen enkele uren in de apotheek beschikbaar te hebben. (U kan onze beleveringstijden bekijken in de rubriek "bestellingen")

Verhuring

Wij verhuren aerosoltoestellenkrukken voor volwassenen en kinderen.

Ook een toestel om moedermelk af te kolven kan gehuurd worden mits bestelling.

Bandagisterie

Wij beschikken over een bandagisten-vergunning en leveren dus  medische materialen voor de verzorging van stoma's en incontinentie-problemen aan terugbetaald tarief.

Aerosol-therapie

Wij verhuren aerosoltoestellen.

Maskers en toebehoren zijn eveneens bij ons beschikbaar (om hygiënische redenen uitsluitend in aankoop).

Zuurstoftherapie

Gasvormige zuurstof wordt persoonlijk aan huis geleverd met begeleiding door de gespecialiseerde firma Oxycure.

Bestellingen en facturatie verlopen steeds via de apotheek, zodat alles door het RIZIV wordt terugbetaald als uw therapie door uw arts is voorgeschreven en u hiervoor een goedkeuring heeft.

Thuiszorgmaterialen

Zowel kleine als grote hulpstukken voor thuiszorg kunnen aangekocht of gehuurd worden. We denken dan bv. aan krukken, rolstoelen,  rollators,  e.a.

Vraag vrijblijvend naar meer info en/of prijzen.

Incontinentiemateriaal

Maak gerust een afspraak zodat we in alle discretie en vertrouwen kunnen nakijken welk type en welke maat incontinentiemateriaal voor u het best geschikt is.

Er zijn immers verschillende mogelijkheden, die we kunnen afstemmen op uw persoonlijk probleem. Bovendien dienen we de correcte maat en absorptiegraad te bepalen.